Vi människor är fantastiska varelser, som kan uppnå helt sjuka resultat om vi bara ger oss fan på att lyckas, Därmed inte sagt att vi kan klara allt men oerhört mycket mer än vad vi tror.
Jag ställde om mitt liv för ca. tre månader sedan, både vad det gäller kost och träning och jag ser att det går att göra saker man inte trodde på själv innan. Skall nedan lista några exempel på vad jag gjort. Men först några saker som jag hör från andra och som jag säkert använde själv med innan, URSÄKTERNA. dessa undanflykter för att du inte har bestämt dig för att ändra ditt liv eller föra att nå dina mål. (här finns en blogg om bla detta ) ursäkterna staplas på varandra och man hittar ständigt på nya för att slippa träna eller för att äta det onyttiga skräpet som du VET att du inte skall göra.
Hur ofta har du inte sagt, -det var så stressigt idag att jag han inte träna, Men då har du ju prioriterat fel och framför allt inte integrerat träningen som en DEL av ditt liv utan något som du skall hinna med efter vardagsbestyren, där skall du tänka om. Gör den till en del av livet, Cykla/spring till jobbet, ta med ungarna ut å spela fotboll eller annan fysisk aktivitet, träning kan vara så mycket mer än att gå på gym.
Samma sak med familjen ursäkter varför man inte gjort saker som man skulle hemma eller varför inte barnen kan göra något de vill och som du kanske tom. har lovat dem att göra. -Ungar jag hinner inte gå till simhallen idag jag måste….bla bla bla…Få barnen mer med i vardagen aktivera dem i hemmet, de kan plocka in disken dammsuga eller andra lättare sysslor som ger dej mer tid och framför allt ER mer tid tillsammans. Samtidigt lär de sig att ett hushåll inte är ett självspelande piano.
Jag är övertygad om att har man struktur i sitt liv och planerar upp vad man skall göra så hinner man med mycket mer blir mindre stressad och följaktligen lyckligare och har energi hela dagen!

Vad har då jag gjort för att få ändring på mitt liv? JO… Det är här jag hade slutat skriva och koppla in en betaltjänst om jag vore amerikan och lite mer affärsman än vad jag är 😉 men ni kära läsare skall få även resten gratis.
Jag har bestämt mig det är den absolut viktigaste punkten, och när man gjort detta på riktigt så kommer inget och ingen att kunna ändra på det. Du har kontrollen över vad du gör med ditt liv och dina handlingar och därigenom då styr du även resultatet.

Träningen: här har det skett massa små förändringar, jag har ju en fanatiskt kunnig och engagerad PT som inte kör enligt gamla mossiga metoder utan som hela tiden är hungrig på nytt och tar till sig av de metoder som är testade och som fungerar. Jag tränar massa olika saker och han är även noga med att jag får min vila och inte stressar kroppen för hårt då detta bla. hämmar fettförbränningen och hämmar ett av mina mål.
Jag har börjat träna saker som jag hatat innan tex. Löpning, detta är ju fantastisk skönt och super enkelt, du har träningsanläggningen precis utanför dörren och du behöver att par bra skor (att jag sen gör material-sport av allt är en annan sak) Hur gör man då detta JO man startar sakta och lugnt (som med all träning) sen så trappar man upp tempot och distansen och så enkelt är det, gå inte ut och tro att du ska springa milen första månaderna och ännu mindre på en rekordtid, börja med 2-3 km i lugnt tempo och vänj kroppen och alla strukturer vid den nya belastningen. Sen ökar du sträckan/tempot/vikten beroende på vad du tränar.

Kosten: Inga jätte stora förändringar här, jag har alltid gillat att laga mat och är faktisk jäkligt bra på det, den största skillnaden är att jag slutat äta socker och processat spannmål tex. vitt mjöl. Äter mer kolhydrater från grönsaker, visst äter jag någon potatis ibland och råris men mycket mindre än tidigare, bröd slutade jag med för ganska länga sedan. Äter mer proteiner och fett, har märkt att jag håller mig mätt mycket längre mellan måltiderna och suget efter sötsaker är i princip helt borta. Köper råvaror av högra kvalitet och som är ekologiskt odlade/uppfödda i så stor utsträckning jag kan. Jag vill understryka att detta INTE är en diet, detta är ett nytt sätt att äta på som jag kommer fortsätta med även när jag nått mina viktmål.

Livet: Jag har ju den enorma fördelen av att vara egen företagare och kunna styra min tid mycket själv, jag vet att detta är en lyx som långt ifrån alla har. Det gör att jag kan träna ett pass kl 07 på morgonen och börja jobba kl 8:30 (jag har en vän som börjar jobba kl 07 även han hinner med en timmas träning innan jobbet så åter igen, prioriteringar)
Bättre struktur på jobbet och i vardagen gör att jag helt slutat att stressa, jag har ordning på vad jag skall göra och därigenom så hinner jag mer och behöver inte stressa, jag har även lärt mig att säga nej till saker som jag inte känner att jag hinner med. Jag mår nu bättre än vad jag gjort på över 20 år och livet är fantastiskt.
En banal sak som jag tex, inte prioriterat är bloggandet, har jag inte lust att blogga så gör jag det inte, det är inget som stressar mig att jag måste göra då jag inte har några måsten i livet längre, måsten är negativa och jag vill ha ett possitivt liv 🙂

dax å njuta av solen som faktikst skiber här idag, sköt om er och era nära, kom gärna med en kommentar och gärna med frågor, då triggar ni mej till en ny blogg.

2012-07-20

Emil Gustafsson

0Shares

Lämna ett svar