Phi Phi

Igår var det dags att turista lite (1 dag på en månad är alldeles tillräckligt) Vi hade bokat en resa till Phi Phi öarna, så efter lite försenad transport till färjeterminalen väntade speed boat till Phi Phi vilket tar ca 40 min. Inte mycket att se på vägen utan mest bara koppla av och njuta av det öronbedövande mullret från de enorma utombordarna.
Fösta stoppet var Maya Bay (har varit stängt i 4 år och öppnade för några månader sedan) mest känt från filmen the Beach och alla som redan varit här på sina Thailandsbesök. Var magiskt vackert och tack vare den låga turistmängden inte så jätte mycket folk heller. En mycket positiv sak är att nu får man inte gå in med båtar i bukten utan måste lägga till utanför och turisterna får gå in från ett annat håll, inte heller är det tillåtet att bada då korallreven håller på att återhämta sig igen. Ett inträde om 400 bath krävs av alla utlänningar. (tänker på om vi hade dessa regler i Sverige…. Oj oj oj kränktheten) Jag tycker det är jättebra att vi får betala då det kostar pengar att hålla nationalparken i fint skick.

Sedan blev det besök på monkey point för att kolla på apor och efter det första snorklingen, fanns en del fisk och vackra koraller och jag såg även en liten black tip revhaj.

Lunchen avnjöts på stranden och det hanns även med lite strosande. Snorkling nr 2 var mycket bättre och fantastiska koraller och mycket fina fiskar och en 🤚 ✋👉👌🦈(finns inte emoji för hajtecken) (Big fucking shark) en zebrahaj på si så där 120cm (mellan ögonen) sedan bar det av tillbaka till Ko Lanta och skumpig transport hem till hotellet. Middagen avnjöts på favohaken Ann´s som gör riktigt god och autentisk thaimat.

Sawasdee

0Shares

Lämna ett svar